background image

Biografi

Innan Familjen fick dansgolven att explodera med 2007-års debutskiva ”Det snurrar i min skalle” såg allting väldigt annorlunda ut. Det var tiden innan det svenska houseundret började sälja ut arenor världen över. Och på den tiden var det inte särskilt många som hade kommit på tanken att göra grovsvängig dansmusik på svenska.

På Familjens – eller Johan T Karlssons som han egentligen heter – tredje album ”Allt på rött” (2012) är läget ett helt annat. Med succéskivorna ”Det snurrar i min skalle” och ”Mänskligheten” (2010) har Familjen lagt grunden för en helt ny svensk dansscen. Plötsligt är elektronisk musik på svenska inte längre något exotiskt. Och parallellt med det har Sverige fått en rad internationella housestjärnor.

Musikhistorien är fylld av artister som febrilt letat efter sätt att hitta nya vägar när de har gått från att vara genreöverskridande banbrytare till att bli influenser för helt nya musikscener. Några har flyttat till Paris. Andra har letat efter inspiration i världsmusik och nya relationer. Familjen väljer i stället att göra det han gör bäst – han fortsätter att vara sig själv. På album, TV och scen. Fortsätter att vara på riktigt.

Och det är där vi har kärnan i Familjen – allt är på riktigt. Passionen. Infallen. Livespelningarna. Allt är äkta.

Glöm alla dj:s som vant poserar inför kamerorna. Det här är omaskerat, allvarligt och på riktigt. Missa inte då Familjen, den eviga kollegan Andreas Tilliander och gängets livetrummis Per Nordmark på nytt sätter dansgolv i brand med sina furiösa livespelningar.

No longer available  
logo
XHTML/CSS
& Design: